Kuoron esittely

Järvenpään Mieslaulajat, laulun iloa jo vuodesta 1948

 

Arvoisa sivuihimme tutustuja, mieti lukiessasi haluatko tulla osaksi kehittämään ja jatkamaan tätä omalla sarallaan erittäin merkittävää Keski-Uusmaalaista kulttuurityötä. Päätöksesi on helppo, jos arvostat paikallista kulttuurityötä, perinteitten vaalimista ja toiminnan pitämistä ajassa kiinni olevana ja vahvasti kehittyvänä kulttuuri- ja kotiseututyönä. 

Järvenpään Mieslaulajissa laulaa liki 50 miestä ja jatkopolkuna laulajan taipaleella toimii seniorikuoromme Ajattomat, jonka toimintaan osallistuu noin 30 laulajaa.  

Kuoron ansioluettelo on väistämättä erittäin mittava, sillä toiminta on ollut aina huomattavan tavoitteellista. Vuosien mittaan on syntynyt yhteensä kymmenen levytystä alkaen C-kasetista jatkuen LP -levyn kautta CD -levyihin. CD -äänitettä Tulkoon joulu myytiin noin 15.000 kpl eikä sitä ole enää saatavilla.

Matkat niin kotimaassa kuin ulkomaille ovat kuuluneet kuoron ohjelmaan kautta aikojen. Viimeisin pitempi matka tehtiin 2013 Italian Veronaan ja ympäröivään maakuntaan. Muut matkat ovat suuntautuneet Euroopan maitten lisäksi myös Pohjois-Amerikan Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Syksyllä 2016 pistäydyttiin Ruotsissa Järvenpään ystävyyskaupunki Täbyssä konsertoimassa.  

Kuoron ohjelmisto kattaa perinteisen mieskuorolaulun lisäksi niin hengellisen kuin viihteellisen ohjelmiston liki äärestä laitaan. Tärkeimmät vuosittaiset konsertit ovat joulukonsertit Järvenpään kirkossa täydelle kirkkosalille ja vappulaulajaiset Järvenpää-talon Sibelius-salissa.

Vuodet 2013-2017 ovat olleet erityisen voimakkaasti Sibelius-painotteisia, koska säveltäjän syntymästä tuli 2015 kuluneeksi 150 vuotta.

Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi kuoro teki juhlalehden Kaikuja Ainolasta, jonka painosmäärä oli 24.000 kpl. Lehti jaettiin ilmaisjakeluna Järvenpään, Tuusulan ja Keravan ydinalueille. Lisäksi se on ollut jaossa esimerkiksi Ainolassa ja Järvenpää-talossa. Huikea suoritus tämäkin.

Lukuisat Sibelius -teemaiset konsertit tarjosivat kuulijoilleen runsaan kattauksen säveltäjämestarin järeintä mieskuorotuotantoa huipentuen Finlandia Laulajien ja Lohjan kaupunginorkesterin Kullervon esitykseen Järvenpäässä ja Sipoossa maaliskuussa 2017 solisteinaan Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen. Suurkuoro esiintyi lisäksi Ainolassa, Tuusulassa, Keravalla ja Porvoossa.

Suurkuoro Finlandia Laulajat muodostetiin Järvenpään Mieslaulajien aloitteesta mahdollistamaan korkeatasoinen Sibeliuksen tuotannon esittäminen. Tunnustuksena tästä hankkeesta Finlandia Laulajat pokkasi 9. toukokuuta vuoden 2017 Uusimaa-palkinnon. Neljän uusmaalaisen mieskuoron yhteishanke syntyi alun perin juhlistamaan säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa. Uudenmaan liiton tunnustus myönnettiin esimerkillisestä yhteisöllisyyden käytännöstä.

Kuoro täyttää vuonna 2018 sinällään kunnioitettavat 70 vuotta ja matka jatkuu teemalla ”täysillä eteenpäin laulamisen ilosta nauttien.”

 

Kuorolle ja kuorolaisille on erittäin tärkeää jatkaa tätä omaehtoista kulttuurityötä tulevaisuudessakin, joten haastamme kaikki laulutaitoiset pojat ja miehet mukaan toimintaamme. Meillä saat laulaa yhtenä noin 50 aktiivin joukoissa ja rohkeuden ja taitojen salliessa erilaisissa pienryhmissä alkaen kvartettikokoonpanosta isompiin pienryhmiiin. Keikkoja on tarjolla vuosittain kymmeniä. Yksi vahvimmista periaatteistamme on: Mies ja ääni! Se ääni on Sinun, anna se Järvenpään Mieslaulajille ja tule mukaan iloiseen joukkoomme. Et tule katumaan. Ole yhteydessä, kontaktimme näet kohdasta Yhteystiedot.

 

 

JML mainiossa kotisalissaan Järvenpää-talossa. Salin nimi on Sibelius-sali.