Kuoronjohtajan esittely

 

Filip Häyrynen on espoolainen kuoronjohtaja ja rehtori.

Hän on varttunut kuoromusiikin parissa Cantores Minores–poikakuorossa. Opettaja- ja kuoronjohdon opintojen myötä Filip työskenteli kymmenen vuoden ajan Cantores Minores -musiikkiopistossa mm. opettajana sekä poikakuoron varajohtajana. Hän toimi myös perustamiensa CM Ensemblen ja CM vokaaliyhtyeen taiteellisena johtajana vuoteen 2006 saakka. Filip on esiintynyt eri kokoonpanojen kanssa laajalti sekä kotimaisilla että kansainvälisillä estradeilla, aina Japania ja Yhdysvaltoja myöten. Yhteistyötä erilaisissa projekteissa hän on tehnyt lukuisien maamme eturivin muusikoiden, säveltäjien ja sovittajien kanssa.

Kuoronjohtajana Filip on toiminut mm. Tuusulan alueella johtaen Tuusulan Mieslaulajia ja Tuuslaulajat-sekakuoroa. Hän aloitti Järvenpään Mieslaulajien taiteellisena johtajana vuoden 2009 alussa.

Filipille on myönnetty Sulasolin Nuorten kuoroliiton kultainen ansiomerkki vuonna 2002, Cantores Minores -poikakuoron Heinz Hofmann-mitali vuonna 2007 sekä Mieskuoroliiton ansiomerkki vuonna 2011. Kuoromme 70-vuotisjuhlien yhteydessä 28.10.2018 Filip sai Mieskuoroliiton erityisansiomerkin numero 91.